Mosoda Budapest határán innen és túl

Mosoda Budapest kerületeiben, környékén, vidéken és még az isten háta mögötti kuka belsejében is van, állítólag, csak kevésbé divatos. A mosoda Budapest lakosainak egyáltalán nem illúzió, de nem is gyakorlat. Szeretjük ellesni az ötletet az amerikaiaktól a különféle sorozatok láttán, ha voltunk cserediákok, akkor pláne egész szimpatikus az ötlet, hiszen évekre megússzuk a mosógépvásárlást, egy-két bugyi-zokni meg itt-ott, ha mást nem a csilláron is elfér, vagy kézzel is tisztítható.

Szóval az ötlet jó, csak nem megyünk. Miért is nem?

Mosoda és tisztítószalon

Először is, ha az angol leckémből nem tanultam volna meg, még most sem tudnám, mi a különbség egy mosoda és egy tisztítószalon között. Az egyik bevágja mindennemű ruhádat a gépbe, önkiszolgáló mosoda esetén te magad vágod be őket a fent említett gépbe, a tisztítószalon pedig vegyszerek segítségével vakarja tisztára a féltett selyemtangákat, vagy Armani öltönyöket is. Akinek nem bugyija, ne vegye magára!

Mosoda Budapest - ugye nem erre számított?

Futár mosoda Budapest területén!

Újdonság, hogy van delivery rendszerű mosoda Budapest hatalmas és mindenre kiéhezett városkájában, de csak egy! Itt háztól házig címmel futárszolgálat is működik, ami a mosoda Budapest lakosú vendégeinek készséggel elhordja a szennyesét és tisztává varázsolva hozza vissza.

Praktikus kérdések

Önkiszolgáló mosoda Budapest körzetében található inkább. Ha kevésbé frekventált helyen élsz, jó esélyed van rá, hogy hasonló feladataidat a nagymamád vagy anyukád mosogépére kell bíznod. A futár mosoda szolgáltatásaira a szent határokon kívül

Persze elindulhatsz toronyiránt és megkeresheted a fent említett kuka rejtett rekeszét, de ne lepődj meg, ha mosoda Budapest agglomerációjában lesz legközelebb, akkor sem, ha ez elég messze van tőled.

Így vagy úgy, de mindenképp autóba kényszerülsz: ha nem budapesti lakosként vágysz ruháid külső tisztítására, hát azért, ha meg budapesti vagy, akkor azért.

Egy mosoda általában több géppel rendelkezik, kisebbekkel és nagyobbakkal is, de légy őszinte, úgyis kivárod, míg tízkilós nem lesz a cumód, addig is inkább veszel néhány új ruhát. Ekkora súlyt pedig nem cipelsz el a két féltett karodban, bevágod az autóba és úgy viszed el.

Hát ezért jó dolog, ha mosoda Budapest határán innen és túl is van: mert tisztításra külföldieknek, diákoknak, kollégistáknak és mosógép nélkül élő, ám a vegytisztítást elkerülni vágyóknak is szüksége lehet, van  és lesz is.

Óceán mosoda Budapest IX

Azért hátránya is lehet…

Egy mosoda Budapest határán belül persze látott már néhány hajléktalant, hiszen tiszta ruhára nekik is szükségük van. De utánuk egy tisztítójárat simán elfeledteti a mosógéppel és veled is a gondolatot, és egyébként is, ne legyünk sznobok: a hajléktalanság nem egyenlő az akut kosztűréssel és igénytelenséggel. Így még az is lehet, hogy gyakrabban jár arra, mint te magad.

Persze ezen felbuzdulva azért a cipődet ne rakd be a gépekbe, sőt: a port, szöszöket és macskaszőrt se itt akard megoldani, erre a szöszhenger szupererejét kell segítségül hívnod!